FAQ

Her på landingssiden kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi modtager mest fra vores kunder. 
Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål, så kontakt os på e-mail (kontakt@spalageret.dk) eller ring til os på + 45 51 90 72 86.

KØB AF UDESPA

Ja, vi laver gerne en faktura til dig eller din virksomhed. Vi skal have betaling af spabadet inden levering eller udlevering.

Nej, det er ikke en mulighed. Vi skal altid have pengene på vores bankkonto inden et spabad leveres eller udleveres fra vores lager.

FRAGT OG LEVERING

Alle vores priser er eksklusiv fragt. Du kan selv vælge, om du vil betale for en levering, eller om du selv vil komme og hente det på vores lager i Stilling nær Skanderborg. 

Hvis vi skal stå for levering af dit udespa, så er det til kantsten. Du skal selv flytte det på plads. Hvis du skal have spabadet flyttet over en hæk, carport, hus eller lign, så anbefaler vi, at du selv hyrer en kranmand til dette.

Du må meget gerne selv hente dit spa. Vores lager ligger i 8660 Skanderborg. Du skal hente spa’et inden for vores åbningstid, og efter aftale. Så sikrer vi, at spa’et er klar og at vi er mandskab nok på, så vi kan hjælpe dig med pålæsning på trailer.

Hvis du selv vil hente dit nye spa, så anbefaler vi som minimum en 750 kg trailer, hvor man kan ligge tre sider ned. Spa’et skal altså ligge på traileren. Derudover, så skal du have minimum 2 brede spændestropper med.

Du kan selvfølgelig også bestille din egen fragtmand og evt. kranmand, hvis du har brug for at få løftet spaet over en hæk / hus / andet. 

Du skal selv opsætte og opstarte dit udespa, og flytte det på plads. Vores udespa er yderst nemme at sætte op. Du skal blot tilkoble strøm og fylde det med vand. 

OPSTART AF UDESPA

Korrekt påfyldning af vand i dit udendørs spa er vigtig. Vandet skal påfyldes indefra ved at hælde det gennem filterkassens åbning, hvilket forhindrer luft i systemet. Se vores instruktionsvideo her.

Når du køber et udendørs spa fra SPAlageret, ønsker vi at gøre det så nemt som muligt for dig. Derfor er der allerede en ledning med stik på dit spa, når du modtager det. De fleste af vores spa har et CE-hanstik monteret ved levering, hvilket gør det enkelt for dig – du skal blot tilslutte et CE-hunstik, og resten er “plug and play”. Vi har en video, der demonstrerer processen.

Bemærk venligst, at visse modeller leveres med et almindeligt stik. Dette gælder for følgende modeller: Kerteminde og Blåvand.

De fleste af vores spa-modeller kræver mere strøm end en almindelig stikkontakt kan levere. Derfor er det vigtigt at forberede strømforsyningen til dit udendørs spa ved at have et CE-hunstik klar. Vores spa kræver typisk 400 volt, 16 ampere og 3 faser, så vi anbefaler at få oprettet en separat strømgruppe til dit spa.

Bemærk, at følgende modeller kan forbindes til en almindelig strømforsyning: Kerteminde og Blåvand.

Hvis du overvejer et swimspa, kræver det yderligere strøm. Kontakt os venligst for mere information.

Det er ret simpelt at tilkoble med bluetooth. Du skal blot sørge for, at spabadet er tilkoblet strøm, derefter skal du på din smartphone finde bluetooth indstillinger og vælge spabadets bluetooth enhed. Den hedder enten P20 eller JOYONWAY. Derefter skal du blot skrive koden, og du er tilkoblet. Vi har lavet en videoguide, hvor vi viser det. Se den her.

Koden til dine Bluetooth højtalere kommer an på, hvilken version af Balboa styresystem du har.

Hedder bluetooth enheden P20, så er koden 8888

Hedder bluetooth enheden JOYONWAY, så er koden 2288 

Kan du pludselig ikke tilkoble med Bluetooth? En grund kan være, at en anden telefon er tilkoblet. Måske en gæst eller et af børnene har haft deres telefon tilkoblet. For at løse problemet, skal du sikre at andre telefoner ikke er tilkoblet – og så burde du selv godt kunne koble på igen. Har du fortsat problemer, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.  

BALBOA STYRESYSTEM

Balboa er anderkendte for deres intuitive kontrolpaneler, og levere styresystemer af høj kvalitet. Det er derfor ikke et tilfælde at det er netop Balboa styresystemer, som vi har i vores udespa. 

Vi har samlet alle vores manualer her. Her vil du både kunne finde manualerne til de forskellige Balboa styresystemer, samt opstartsguide mm. 

DRIFT & VEDLIGHOLDELSE AF UDESPA

Det er et svært spørgsmål at svare på, da det afhænger af flere forskellige faktorer, herunder størrelse, model, funktioner og hvor ofte det bruges. 

Det er vigtigt at bemærke, at strømforbruget kan variere betydeligt baseret på individuelle faktorer og brugsvaner.

Ring til os og få en snak om det. 

Man kan ikke komme udenom, at et udespa bruger strøm. Derfor får vi nogen gange spørgsmål omkring, hvordan man reducere spaets forbrug. 

Vi anbefaler at man tilkøber en varmepumpe. Med en varmepumpe kan du på årsbasis spare cirka 50% på spaets elforbrug. På den måde vil udgiften til køb af varmepumpen hurtigt være tjent hjem. 

Se alle vores varmepumper her.

Hvis dit udespa har en by-bass, så kan du godt få monteret en varmepumpe. Varmepumpen kan du selv montere, eller bestille vores servicetekniker til at komme og montere pumpen for dig. Pris for montering afhænger af, hvor i landet spabadet står og hvor langt fra spabadet pumpen skal monteres. 

Kontakt os på kontakt@spalageret.dk for et prisoverslag. 

RENGØRING AF UDESPA

Dette er meget individuelt. Det kommer helt an på, hvor god du er til at passe på vandet. Hvis du har styr på kemien, så kan du bruge vandet indtil du ikke synes, at det er lækkert mere. Hvis du har styr på kloren, så kan du med god samvittighed bruge vandet. 

Vi anbefaler at du vasker dig grundigt inden brug af udespaen. Så vil du kunne holde vandet rent længere. 

Har du ofte små børn, som benytter spaet. Så anbefaler vi at man skifter vandet lidt oftere. 

Det korte svar: Skift vandet, når du ikke synes at vandet er lækkert mere. 

Det er nemt at tømme vandet i dit udendørs spabad. Vi har lavet en video her, som viser det. 

Et udespa kræver lidt arbejde, da det er vigtigt, at du holder øje med kemien. En god start er at bruge teststrips, til at måle klorniveau, alkanitet og pH-værdi. Hvis du fra start af tilkøber vores Nordic Startpakke 1 og Nordic Startpakke 2, så er du godt dækket fra start – og har kemi nok til 1 – 2 år.

Vi anbefaler at du hver 14. dag renser dine filtre med en kraftig stråle med en vandslange. En gang om måneden skal du rense dem i en spand, sammen med filter cleaner. Filterne skal stå i filter cleaner i 24-48 timer, så her er det en fordel at have et sæt filtre at skifte med. Derefter skal filterne renses grundigt, og tørre inden de bliver sat i igen. Husk at bruge handsker når du arbejder med filterrens! Vi har en video om netop dette her.

Vi anbefaler, at du skifter dine filtre hver 6 måned. Kører du en rotation med 2 sæt filtre, så kan disse skiftes 1 gang om året. Er der opbygget så meget snavs i filteret, at du begynder at have flowproblemer i spabadet – så skal filtrene skiftes/renses. Afhjælper dette ikke problemet, skal filtrene skiftes – uanset hvor længe de har siddet i spaet. 

OPBYGNING OG KONSTRUKTION AF VORES UDESPA

Hjørner er nemme at påsætte, med de indbyggede ”klips”. Vi har lavet en video, hvor vi viser det. Find video’en her. 

Hvis dine klips til hjørnet er knækket, så kan du købe nogle nye her.

Vi får ofte spørgsmål om forskellen mellem 3G- og 4G-massagedyser.

3G-dyser er de traditionelle, der skaber tryk på ét sted og ikke kan justeres.

De 4G-dyser, som er standard i vores mest populære udendørs spa-modeller, tilbyder ud over den traditionelle massage også en pulserende effekt. En ekstra fordel er, at du kan justere dysernes placering for at få præcis den type massage, du foretrækker.

Se vores video for yderligere forklaring.

FÅ EN SNAK MED EN SALGSRÅDGIVER

Udfyld dine oplysninger her. Herefter vil en salgsrådgiver kontakte dig snarest.