Klor til spa

Klor til spa

Der er 6 varer.

Viser 1-6 af 6 element(er)

Aktive filtre

Hvad er klor til spa?

De fleste kender lugten af klor fra den lokale svømmehal, spabad eller poolen fra sommerferie.

Med klor i din pool eller spabad holder du vandet rent og bakteriefrit.

Der findes nemlig mange forskellige baktierier der samler sig i det varme vand når dit spabad står udenfor. De fleste er dog helt ufarlige, men uden klor kan de over en længere periode i temperaturer mellem 32 og 40 grader gå hen og blive farlige og give sygdomme.
Blandet med de bakterier vi selv bringer op i vandet fra kroppen, når vi hopper i vandet. Derfor er det vigtigt med det rigtige klor niveau i vandet, så du ikke bliver syg.

Du kan læse mere om bakterier i spabad og pool på miljøstyrelsens hjemmeside

Der findes to forskellige klor begreber som man bruger i daglig tale. Her er tale om Fri klor og bunden klor.

Inden dit klor produkt er kommet i vand kalder man det for fri klor, som er betegnelsen for klor der dræber bakterier og alger i dit badevand.

Når det tilsatte klor har dræbt alle bakterier og alger i dit badevand, kalder man det for bunden klor. Det er dette der får badevandet i pools og spabade til at lugte af klor. Dette sker fordi der sker en kemisk forbindelse der danner det man kalder for kloraminer.

Klor til spa kommer både som klor pulver og klor tabs.

  • Spa klor pulver (klor granulat) benyttes jævnligt i dit udendørs spa, og tilsættes når ppm niveauet falder til under 2 eller stiger til over 5 ppm. Dette kan testes med strips eller vores blue connect måleenhed.

  • Klor tabs er langsomt opløselige klor tebeletter, som tilfører klor til dit badevand over en længere periode og kan lige så vel som klor pulver bruges til vedligeholdelse af badevandet i dit udespa. Her anbefaler vi at du benytter en flydende klor dispenser hvori du kan påfylde din klor tabs.
    Klor tabs er en meget nem måde at dosere klormængden til dit udespa.

Hvor meget klor skal der i en spa?

Når du har et spabad, skal du måle klor niveauet i dit spa et par gange om ugen, for at sikre at klor indholdet i dit badevand er på det rigtige niveau og for at sikre et du holder det bakteriefrit. Især fordi dit spabad står udenfør og bliver udsat for flere bakterier end hvis det står indenfor.

Du kan måle om klor niveauet er som det skal være, ved at benytte teststrips, som man husker det fra fysik- og kemi timerne eller ved at bruge en elektroniske blue connect målenhed med WiFi

Hvis dit spabad mangler klor, skal du starte med at sikre at PH-værdien i dit spa er = 7, for at sikre den største effekt af din klor tilsætning.

  • Tilsæt 9 gram SPA klor pr. 1000 liter badevand, når du fylder dit spabad for første gang eller efter tømning af vand.

  • Følg derefter anvisningerne på dit klor produkt, da det er forskelligt hvor meget klor der løbende skal tilføjes til dit badevand. Da dette afhænger af klor niveauet.

Fri klor, altså klor der ikke er tilføjet til badevandet endnu, mister sin effekt over tid og kan altså blive for gammelt. Køb derfor efter behov istedet for et stort lager af klor. 1 kilo klor holder ca. til et års forbrug til et udendørs spa på 800 til 1300 liter, afhængig af hvor ofte du bruger dit spabad.